Rygga Vingård

Välbefinnande är vår passion


Gården

Petters Gård


År 2014 flyttade familjen Lusack-Rosiers till Petters Gård belägen några kilometer utanför Fjärås i sjön Lygnerns dalgång. Gården som har sitt ursprung från 1835 har en dokumenterad historia och användes fram till inflyttning som hästgård för travhästar. Gårdsnamnet har fått leva vidare i loggan som togs fram 2014. Förutom gårdsnamnet och årtalet så symboliserar illustrationen produkterna vin och ankuppfödning kombinerat. Idag föds inga ankor upp men ambitionen är att de återkommer i framtiden.


Filosofi


I en vardag där allt mer likriktas och baseras på trendkänslighet så ville familjen skapa en plats för ett gott leverne med en chans att glömma vardagens återkommande mönster. Inspiration fick paret under en utlandsvistelse i England åren 2006-2007. Den engelska landsbygden frodades av lokala utbud med gårdsinitiativ, turistmål med ett stort fokus på mat och dryck. Även andra europeiska länders utvecklade gårdsturism har stått för inspiration när Petters Gård byggts upp i sin nuvarande tappning. Ett uttryck som snabbt blev återkommande var: "Vi vill att folk är gladare när de lämnar Petters Gård än när de anlände".


Uppskattning för det lokala


Med alla gäster som kommit och gått på Petters Gård så kan det nu konstateras att även internationellt så har den här delen av världen mycket att erbjuda. Petters Gård jobbar därför långsiktigt med att bli en naturlig samlingsplats och del av det unika lokala erbjudandet i Norra Halland.

Vår vinmakare

Nicholas Lusack har passion för vin. Det hela började som ett intresse för olika vinstilar och smaker. Hur kommer det sig att en viss sorts druva utvecklas på ett visst sätt och hur kan viner smaka så olika beroende på faktorer såsom jordmån, klimat, druvsort och inte minst vinmakeriet.


Då vinframställning lokalt i Sverige är ett relativt nytt begrepp så är Nicholas fast besluten om att kombinera erkänd vinkunskap med en viss mån av experimentell lusta. "Vem vet, i framtiden kanske vi kan prata om den specifika vinregionen södra Skandinavien som en unik vinregion med speciella förutsättningar för ett karaktärsfullt vin. Det vore en dröm som gick i uppfyllelse", säger Nicholas.

Copyright © Alla rättigheter förbehållna